Translate

петък, 7 ноември 2014 г.

Картичка победител 239 - при Картичкофуриите

Много благодаря на Гергана Алексиева, че избра за мен титлата Картичкофурия на седмицата! Вярно е, че бяхме само двама участника, но все пак победител се оказах аз :) Понеже напоследък все не ми остава време за любимото ми хоби и изпускам по някое и друго предизвикателство (а в това се представих с цели два проекта), се чудех какъв да бъде проектът, че хем да е бърз за направа, хем да е ефектен. Ден преди това предизвикателство - Картичка с музикален инструмент - бях се ровила в интернет и си търсех идеи за чадър (за друго предизвикателство), случайно попаднах на много ефирни и нежни чадърчета на паус или така наречената техника пергамано. В интернет пространството има невероятни творения с тази техника. Аз от 2011 година не бях правила нищо с паус. Когато намерих чадърчето, намерих и картинка на тази невероятно нежна китара и реших да си я запазя, но се оказа не за дълго, защото я използвах почти на следващия ден. Ето как я направих картичките: Принтирах си картинката с китарата, но огледално.
Върху подложка за мишка, от тези дето са меки - не точно гумирани, сложих листа с картинката и отгоре фиксирах лист обикновен паус.
С инструмент за биговане
очертах картинката внимателно и след това изрязах пауса с шанците за рязане. Тъй като при биговането на пауса картинката става с релеф, имах опасения, че при изрязването с шанците и Big Shot-а, тя ще се съсипе, но нямаше такъв проблем :)
Със същите шанци изрязах и картон, на който с помощта на брадс закрепих пауса с бигованата китара и го залепих с двойнозалепващо тиксо върху картичката. При втората картичка - първо си изрязах пауса с шанците, след което го фиксирах върху картинката и очертах. Това е историята на тези две картички с китари.
Преди три години, когато използвах тази техника - за закрепването на пауса към картичката използвах лепило, но то явно не беше подходящо, защото си личеше, а с брадса става лесно и чисто - разликата можете да видите тук. За мен винаги е огромно удоволствие да работя с паус - определено нямам всички подходящи инструменти за тази техника и за това не я използвам често, крайният резултат винаги е много нежна картинка върху картичката. Опитайте и вие, ако нямате инструмент за биговане - може да пробвате с химикалка, която не пише, пак се получава - важно е да имате търпение и да работите внимателно за да не се пробие пауса. Успех на всички и във всичко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар