Translate

събота, 24 януари 2015 г.

Картички за Св. Трифон - Валентин

Здравейте! Доста отдавна вкъщи се размотаваха разни коркови тапи от вино и се чудех дали няма да са ми в полза за нещичко за Св. Трифон Зарезан - той е на 1 февруари, но ние мисля, че ще си го празнуваме на 14 февруари, когато е и един друг голям празник - на влюбените. Обикновено се събираме четири семейства. Първоначалната ми идея беше да направя рамчица от разполовените коркови тапи, в нея да е сложен цитат за виното и на гърба да залепя магнитно фолио (както сте видели в предната публикация - направих си папка за шаблончетата с магнитното фолио) за да стане нещо като сувинирче за хладилника например. Искаше ми се обаче да има и нещо за любовта. Нещо винтиж, нещо което ще се върже с корковите тапи и хоп - попаднах на едно течение във фотографията и от там в изкуството от 1940-те - 1950-те години наречено Pin-up - много готини момичета. И така с момичетата нямаше как да е просто магнитче за хладилника, а се превърнаха в картички. Сложих златна пудра за ембосинг на заоблените ъгли на картинките с момичетата за да се получи нещо средно като рамка и ъгли за снимки и на малките печатчета, които ми се сториха, че доста добре ще паснат на проекта. И ето моите произведения - всяко си е индивидуално с цитата и момичето за конкретните хора :) Надявам се, че ще им се харесат:
С 3D елементите - рамката от коркови тапи ще се включа в Забавлятелство Тридесет и осмо: "3D" на Мър-Мяу; с топлия ембосинг в CCH #189 - Embossing на The Crazy Challenge; със същия елемент - ембосинг - злато ще се включа в CMC#64 Make it Sparkle! / Нека заблести! на Card Mania, но ако прецените, че картичките не отговарят на изискванията на предизвикателството - няма проблем, ще ги махна - само кажете :); и в предизвикателство №14 Всичко е позволено на Хартиени вълшебства - нещото, което обичам е винаги да бъде нещо различно, ако може и да е нестандартно, разчупено, но най-вече да е нещо, което правя за първи път, като това :)

7 коментара:

  1. Пете,за Rockabily няма да паснат,но ще ги покажа в статия за друг стил от същите времена!Иначе,както Кат казва не може да се отмине факта ,че са много секси валентинки!

    ОтговорИзтриване
  2. Много оригинални!Убедена съм че няма мъж ,който да им устои(на картичките :):):)особено на тази с голямото сърце :)!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Много оригинални. Със сигурност на всеки мъж ще му харесат. Благодаря ти, че ги включи в Хартиени вълшебства
    Мария

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни картички! Много ми харесва рамката от коркови тапи! Благодаря, че ги сподели с нас в Щурото предизвикателство!

    ОтговорИзтриване
  5. Еййй, много секси! Изключително интересни картички. Благодаря,че ги включи в Card Mania Challenge

    ОтговорИзтриване
  6. Изключително оригинални са и всяко едно от момичетата си напаснала страхотно към подбраните цитати. Благодаря ти за участието в предизвикателството на Card Mania. Успех и за нас ще бъде удоволствие да се включиш отново.

    ОтговорИзтриване